Eki Uusitalo Oy ja SQ130 -iskussa

Raumalainen Eki Uusitalo Oy on 1974 perustettu yritys, joka toimii ympäri Suomen louhinta- ja kallionporaustöissä parinkymmenen työntekijän ja monipuolisen kaluston kanssa.

Uusitalon yrityksen käytössä on monipuolinen kalusto poraukseen ja louhintaan liittyviä koneita ja työlaitteita. ”Tällä hetkellä meillä on käytössä viisi vasaraa. Viimeisimpänä niistä on Mrk-rentiltä hankittu Soosan  SQ130. Kyllä se on vakuuttanut. Vasara on ollut nyt muutaman kuukauden käytössä ja hyvin on toiminut. Ja on vielä tehokaskin” kertoo Uusitalo. Soosan SQ130 vasara on työpainoltaan n. 3000 kiloa ja on omiaan juuri 30-45 tonnin kokoluokan koneissa. Käyntiääneltään hiljaisen vasaran kotelorakenne on umpinainen ja varustettu melu-ja tärinävaimennuksella. ”Kyllä meillä ollaan oltu erittäin tyytyväisiä tähän uuteen Soosaniin. Huollotkin järjestyy helposti ja töissä se pärjää meidän rytmeissä oikein hyvin” päättää Uusitalo tyytyväisenä.

Eki Uusitalo ja koneenkuljettaja Saarni ovat tyytyväisiä Soosaniin. ”Kyllä se on hyvä, ellei parempi kuin aikaisemmat” kertoo Saarni tyytyväisenä. Töitä tehdään pitkää päivää, eikä ongelmia ole.